Industriarbetarnas tidning

”Det är ju en gubbrumpa, inte så spännande”

9 november, 2021

Skrivet av

En bild på två nakna pappersarbetare fick Dagens Arbete avstängd från Facebook. Men pappersarbetarna själva förstår inte uppståndelsen, det är ju faktiskt bara en helt vanlig gubbrumpa.

Kristoffer Juvas och Daniel Strand jobbar på pappersbruket i Grycksbo. I en artikel i Dagens Arbete berättade de om sitt fritidsprojekt, en nakenkalender de gör varje år för välgörande ändamål. Foto: David Lundmark

Facebook tyckte att bilden när ni spelar fotboll var alldeles för avklädd. Hur känner ni?

– Jag kan ju inte hålla med om att det är porr direkt. Men vad ska man göra åt det? De har ju sina regler. Vi försökte också dela bilden på Instagram, men det gick inte förrän vi målade över vissa delar, säger Kristoffer Juvas (vars rumpa syns i förgrunden).

– Nej, det finns inget attraktivt alls i våra kroppar. Något pornografiskt är det inte, säger Daniel Strand (vars penis kan anas i bakgrunden).

Vad tänker ni om att bilden inte får publiceras ocensurerad?

– Det är klart att det är tråkigt. Vi visar inte så mycket mer än andra gör. Eller andra är kanske inte helt nakna? Men det är ju en gubbrumpa, om man säger så, det är inte så spännande. Vi tycker att det var en bra bild i alla fall, säger Kristoffer Juvas.

– Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Jag trodde aldrig att jag skulle bli ett politiskt slagträ, så att säga. Det känns ganska bisarrt, och personligen tycker jag att det finns mycket annat man kan lägga krut på, säger Daniel Strand.

Hur är intresset för årets nakenkalander?

– Många har redan beställt. Jag tror att vi är uppe över 100 beställningar, så det blir en skaplig slant till Rosa bandet, säger Kristoffer Juvas.

Blir det en kalender igen nästa år?

– Ja, det är klart! Nu är vi ännu mer taggade. Nästa år är det musiktema. Så då blir det Abbey Road och lite sådana grejer, säger Daniel Strand.

Kommentera

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Det kan dröja en stund innan din kommentar publiceras. Dela gärna artikeln så kan fler delta i debatten! E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Du kanske också vill läsa…

Försäkring & pension

”Jag hade ingen aning om att de tog 25 procent”

”Jag hade ingen aning om att de tog 25 procent”

Två år efter olyckan skulle Jimmy Hildingsson söka försäkringspengar för ärr och invaliditet. Men en knapptryckning på nätet var nära att kosta honom 25 000 kronor.

Skiftarbetets fram- och baksidor

Het näthandel ger helgskift

Het näthandel ger helgskift

Näthandelns uppsving under 2020 ledde till många timmar övertid på DS Smith i Värnamo. Nu har de infört ett nytt helgskift för att hinna med – och över 200 sökte jobben.

”Mycket man måste ha koll på”

”Mycket man måste ha koll på”

August Wieser gick i första kullen på pappersarbetarutbildningen på Polhemsskolan i Gävle. Nu har han fått jobb, och behovet av kompetent arbetskraft inom pappersindustrin är fortsatt stort. Men nu tar utbildningen paus – på grund av för få sökande.

Det är något med natten i gruvan

Det är något med natten i gruvan

När kroppen ska sova som djupast dricker vi kaffe och hjälps åt, skriver DA:s nya krönikör, musikern och gruvarbetaren Johan Airijoki.

Lämnade skiftarbetet – efter två missfall

Lämnade skiftarbetet – efter två missfall

Skiftarbetet gjorde att Nadine Dabo mådde dåligt.
Efter två missfall jobbar hon nu dag och väntar barn.

Så kan nattjobbet bli mer  hälsosamt

Så kan nattjobbet bli mer hälsosamt

Att arbeta flera nätter i rad tär på kroppen. Forskare i Norden har nu vägt samman sina studier. Skiftarbete är ännu sämre för hälsan än vad man tidigare trott.

Måste jag jobba på julen i år igen?

Måste jag jobba på julen i år igen?

Kan samma skiftlag jobba under julen flera år i rad? Juristen Henric Ask svarar.

Julkort från fabriken

Julkort från fabriken

Hur är det att arbeta på julen när alla andra är lediga? DA besökte Rottneros bruk och pratade julskift och traditioner.

Högtryck på Getinge – nu jobbar de tvåskift

Högtryck på Getinge – nu jobbar de tvåskift

Vissa permitteras, andra sägs upp. Men på medicinteknikbolaget Getinge i Solna kan de anställda lugnt räkna med att de får behålla jobben.