Industriarbetarnas tidning

Debattartiklar är texter som tar ställning. Åsikterna är skribenternas egna.

”Vem vill bli kallad fjollig kärring?”

19 januari, 2023

Skrivet av Pia Johansson

Debatt Förändringen börjar med dig, och kan börja nu, skriver Pia Johansson från IF Metall Bergslagen.

Foto: Niklas Porter

Om skribenten

Pia Johansson är förtroendevald i IF Metall avd 13, Bergslagen.

När jag var 18 år började jag arbeta på bruket hemma i den byn där jag är uppvuxen.

En by med en historia som sträcker sig tillbaka till 1500-talet. Man kan än i dag höra hammarslagen som pulserar från Smedjan likt ett hjärta som bultar. Jag är en född mitt emellan mäster Dan (författaren och spelman Dan Andersson) och Joe Hill. Jag är uppvuxen i hjärtat av Bergslagen och förbannad sen jag låg i magen.

Jag har ibland skojat och sagt att jag blev fostrad av gubbarna på mitt arbetslag. Flera av dem var fackligt förtroendevalda. Men sanningen är den att jag fick lära mig att spela spelet för att accepteras.

Att jag inte skulle vara förmer, att inte vara för provokativ och att jag måste tåla sexistiska skämt för annars är jag en bitterfitta. Jag skulle passa mig för att vara för känslig, fast det är viktigt att vara rak.

Låta männen tala till punkt, nicka och skratta med. Jag fogade mig fast jag egentligen mådde dåligt. Det fanns en avdelning gubbarna kallade Jurassic park, eftersom där jobbade det bara kvinnor. Jag har blivit daskad på rumpan med orden att sådant här får man tåla och att jag faktiskt borde vara tacksam över att folk visar sitt intresse.

I min roll som handledare på fackliga utbildningar möter jag människor som vittnar om att min historia tyvärr är långt ifrån unik. Det är snarare en vardag man blivit luttrad av för att stå ut.

Jag tror inte att kultur eller normer skulle sitta i väggarna, den sitter i människor. Och den finns inte bara på arbetsgolvet. Jag har deltagit på fackliga utbildningar och fått skamliga förslag och kommentarer om mitt utseende och kropp.

Våren 2022 var jag på en förbundstillställning och fick höra om hur mannen bredvid mig ofta är otrogen mot sin fru när han dricker, för att direkt därefter vilja skåla med mig. Jag fick höra att jag har en så sexig nacke att han ville ta en tugga. Vår rörelse har lika stora problem med sexism och sexuella trakasserier som övriga samhället.

Inte bara kvinnor mår dåligt av det här. Jag har fått berättat för mig av män som funderar på att avsäga sig sina uppdrag för att den hårda jargongen äter upp dem inifrån. De uttrycker en frustration och ovilja att vara en del i att upprätthålla normer samtidigt som de upplever en oförmåga att bryta mot den.

Men det här är något få pratar högt om. För vem vill bli kallad en fjollig kärring?!

Det har gått 20 år sen jag började jobba inom industrin, men det är inte mycket som har ändrat när det kommer till normer, kulturer och jämställdhet. IF Metalls säger att jämställdhet ska behandlas som en kunskapsfråga och inte en åsiktsfråga.

Uppenbarligen är kunskapen låg. Jag möter medlemmar och förtroendevalda som är så omedvetet inkompetenta att de inte ens ser att det finns problem. Den här okunskapen begränsar människors liv.

Det är såklart oacceptabelt att vi kvinnor känner oss otrygga när vi utför våra fackliga uppdrag. Tystnadskulturen skadar organisationen. När vi pratat om hur vi upplever vardagen men ingen lyssnar uppstår en osäkerhet. Vad är okej? Vart går gränsen och hur mycket får man egentligen tåla?

Det är sorgligt att man väljer att hålla tyst för att slippa ses som ett problem.

Ute på våra arbetsplatser ska arbetsgivaren och facken tillsammans arbeta med aktiva åtgärder. Det står i diskrimineringslagen.

Men hur jobbar våra egna förbund med det förebyggande arbetet inom vår organisation?

Förtroendevalda måste vara förebilder för medlemmarna. Vi har ett starkt mandat att påverka människors livssituation. Men det finns tyvärr fortfarande en rädsla att prata öppet om sexism och machokultur

Ibland har jag känt mig kraftlös och uppgiven. Som om att jag alltid måste axla rollen som den arga feministen. På IF metalls kongress i december gick jag upp i talarpodiet för att yrka bifall i en motion om att det borde vara krav på att förtroendevalda gått en jämställdhetsutbildning. Att förbundet beslutade att det nu ska vara det är ett viktigt steg på vägen. Det är i varje fall en bra början.

Vi lever i en tid när många akuta frågor trängs om plats i våra samtal. Kris, krig och ekonomi. För att få jämställd på dagordningen på våra arbetsplatser måste vi arbeta aktivt för det. Det räcker inte att några bara går en kurs.

Läs också

”Rå jargong sitter inte i väggarna, den sitter i människorna”

Pia Johansson från avdelning 13 Bergslagen fick hela kongressen att applådera när hon talade om sexism och trakasserier. Dessutom fick hon tillsammans med andra talare förbundsstyrelsen att ändra sig.

Vi måste lyssna, delta, förstå – och lära oss att omsätta det till praktik.

Den här förändringen startar inte av sig själv. Gå in i det nya året med att fråga dig själv vad just du kan du göra i dag. Ställ krav på era fackliga avdelningar och arbetsplatser att ni vill se en handlingsplan vad det gäller jämställdhet och sexuella trakasserier både i förebyggande syfte och när något väl händer.

Skapa utrymme och förutsättningar för trygga mötesplatser och nätverk där vi kan diskutera de svårigheter vi stöter på för att få bort tystnadskulturen.

Förändringen börjar med dig, och kan börja nu.

Kommentera

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Det kan dröja en stund innan din kommentar publiceras. Dela gärna artikeln så kan fler delta i debatten! E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Mer åsiktsmaterial

”Så skapas hållbara arbetsvillkor för natt­arbetare”

”Så skapas hållbara arbetsvillkor för natt­arbetare”

Nattarbete är ett arbetsmiljöproblem som ska tas på allvar. Det är en win-win både för arbetsgivare och fack, skriver Göran Kecklund, forskare på Stockholm universitet.

Alla gånger jag inte dött på jobbet

Alla gånger jag inte dött på jobbet

Alla gånger jag kunnat säga ”Oj, det där hade kunnat sluta illa” utan att det gjort det. Nu önskar jag ett år med bättre säkerhetstänk på arbetsplatsen, skriver industriarbetaren Marcus Raihle.

38 sätt att få fel att bli rätt

38 sätt att få fel att bli rätt

Dagens politiker kan ha lusläst filosofen Schopenhauers retoriktips. Eller hängt för mycket på Facebook, skriver författaren Sven-Olof Karlsson.

”Gapet är lika stort som på 1930-talet”

”Gapet är lika stort som på 1930-talet”

Har vi arbetare verkligen haft reallöneökningar de senaste 25 åren, när vi räknar rätt, och tar med inflationen på tillgångar, som boende och aktier?, skriver grafikern Bertil Mårtensson.

Hur farliga ska jobben bli innan Kristersson bryr sig?

Hur farliga ska jobben bli innan Kristersson bryr sig?

Det spelar roll vem som styr Sverige. För när högern regerar ökar risken för svenska arbetare att dö på jobbet, skriver Lina Stenberg på tankesmedjan Katalys.

Jag utesluter inte miraklet

Jag utesluter inte miraklet

Om jag dör har jag dörren öppen för att gud finns. Men kanske är det försent då, skriver trollkarlen och artisten Carl-Einar Häckner.

Nu vänder vi blad – men inte helt va?

Nu vänder vi blad – men inte helt va?

En tid för eftertanke, vare sig du jobbar eller inte genom alla helgdagar. Vad var det som hände 2022 egentligen?

Att vara stötdämparen i systemet

När inflationen ökar är det helt okej för hyresvärdar, butiker, restauranger och fan och hans moster att höja priserna. Då justerar de ju bara priserna för inflationen. Men så fort arbetarna vill ha löner därefter ropas det hejvilt om att det vore oansvarigt, skriver industriarbetaren Marcus Raihle.

”Låt protester bli årets julklapp till ledningen”

”Låt protester bli årets julklapp till ledningen”

När våra företrädare lämnar oss med svältlöner så måste vi ta saken i våra egna händer och protestera, som resten av världen gör, skriver sex IF Metall-medlemmar.

”Se ökad tillgänglighet som en investering”

”Se ökad tillgänglighet som en investering”

IF Metall driver att ingen ska drabbas av ohälsa på grund av dålig arbetsmiljö. För att nå dit är det viktigt att fler får kunskap om hur man skapar en arbetsmiljö som också leder till mångfald och inkludering, skriver Ann-Kristin Sandberg, ordförande för riksförbundet Attention.

Du kanske också vill läsa…

”Metoo gav oss mod – och viktiga verktyg”

”Metoo gav oss mod – och viktiga verktyg”

Kvar efter metoo finns något viktigare än debatten om rätten att skuldbelägga enskilda personer, skriver sex förtroendevalda i IF Metall.

”Rå jargong sitter inte i väggarna, den sitter i människorna”

”Rå jargong sitter inte i väggarna, den sitter i människorna”

Pia Johansson från avdelning 13 Bergslagen fick hela kongressen att applådera när hon talade om sexism och trakasserier. Dessutom fick hon tillsammans med andra talare förbundsstyrelsen att ändra sig.

Nu är det dags att mbl-förhandla Tant Röd

Nu är det dags att mbl-förhandla Tant Röd

Ulrica Malmberg: Vi blöder varje månad, så låt inte mens vara en samvetsfråga en gång om året.

Mens är en arbetsmiljöfråga

Mens är en arbetsmiljöfråga

Att industrin är en mansdominerad bransch innebär inte att vi kan strunta i arbetsmiljön för de som har mens, skriver IF Metalls förbundsordförande Marie Nilsson.

Vi kräver riktiga löneökningar

Vi kräver riktiga löneökningar

Nu ska vi ge järnet för att få igenom våra krav i avtalsrörelsen: Mer pengar, bättre pension, säkrare arbetsplatser och ett jämställt arbetsliv.

”Reglerna finns – men vi måste se till att de efterlevs”

”Reglerna finns – men vi måste se till att de efterlevs”

Det finns redan tillräckliga regler, fokuset behöver ligga på förebyggande arbetet mot sexuella trakasserier. Här behövs fortsatt intensivt samarbete mellan parterna så att riktlinjerna också efterlevs, skriver Industriarbetsgivarnas vd Per Hidesten.

”Man måste fortsätta lyfta frågan”

”Man måste fortsätta lyfta frågan”

Kurser, konferenser och jämställdhets-quiz – #metoo har satt spår i hur IF Metall arbetar mot sexuella trakasserier.”Det är som om alla har frågan på näthinnan nu”, säger förbundsordförande Marie Nilsson.

Kvinnan tiger ej längre i församlingen

#metoo-rörelsen skakar just nu om större delen av det svenska samhället. Vittnesmålen från kvinnor i alla olika branscher är både skrämmande och befriande. 

IF Metall kartlägger sexuella trakasserier

I kölvattnet av #metoo ska IF Metall kartlägga problemet med sexuella trakasserier genom enkäter på arbetsplatserna. ”Vi är 300 000 medlemmar. Självklart är vi inte förskonade”, säger förbundssekreterare Anna Jensen Naatikka.

Metoo-rörelsen kan få facket att vakna

Metoo-rörelsen kan få facket att vakna

”I kölvattnet av Metoo-kampanjen är det hög tid för fackförbunden att både kräva arbetsmiljöansvar av arbetsgivarna OCH rensa upp i sina egna unkna kulturer”, skriver chefredaktör Helle Klein.

Avtal 2023

Irene Wennemo: Höjda chefslöner försvårar avtalsrörelsen

Irene Wennemo: Höjda chefslöner försvårar avtalsrörelsen

Om de allra högsta cheferna får kraftigt höjda ersättningar under avtalsrörelsen blir det svårare för parterna att komma överens, säger Medlingsinstitutets generaldirektör Irene Wennemo.

Därför är avtalsrörelsen laddad som ingen annan

Därför är avtalsrörelsen laddad som ingen annan

Priserna stiger och ibland handlar det bara om att lönen ska räcka månaden ut. Kommer förhandlarna att ta hänsyn till det, undrar Dagens Arbetes reporter Anna Julius.

Teknikföretagen kräver 2,0 procent

Teknikföretagen kräver 2,0 procent

Teknikföretagen vill se en löneökning på 2,0 procent. De föreslår ett engångsbelopp enligt tysk modell om 3000 kronor. De vill även öka företagens makt över arbetstiden.

”Låt protester bli årets julklapp till ledningen”

När våra företrädare lämnar oss med svältlöner så måste vi ta saken i våra egna händer och protestera, som resten av världen gör, skriver sex IF Metall-medlemmar.

Pappers säger ja till 4,4 procent

Pappers säger ja till 4,4 procent

Pappers ställer sig bakom LO-samordningen. Det blev klart under förbundsmötet i Uddevalla på söndagen. ”Det känns bra!”, säger Pappers förbundsordförande Pontus Georgsson.

GS säger ja till avtalskrav

GS säger ja till avtalskrav

GS ställer sig bakom de framlagda kraven inför kommande avtalsrörelse.

IF Metalls avtalsråd sa ja till plattformen

IF Metalls avtalsråd sa ja till plattformen

Många tyckte att avtalskraven var för låga men IF Metalls avtalsråd röstade ändå ja till att vara med i Facken inom industrins och LO:s plattformar. 

Vilse i avtalsspråket?

Vilse i avtalsspråket?

Dagens Arbete hjälper dig att förstå de vanligaste orden som har med dina villkor att göra.

Intern kritik i IF Metall: Fick veta budet för sent

Intern kritik i IF Metall: Fick veta budet för sent

Många förtroendevalda blev tagna på sängen av fackens bud på 4,4 procent. Lars Ask, klubbordförande på Volvos Verkstadsklubb i Skövde, tycker att de borde fått veta budet i förväg.

”Nu tar vi lönekampen till IF Metalls kongress”

”Nu tar vi lönekampen till IF Metalls kongress”

Vi gick ner i lön vid krisen 2008, och lät oss permitteras under pandemin, samtidigt som företagen tog ut jättevinster. Vi måste visa ledamöterna på IF Metalls kongress att vi inte tänker nöja oss med luft i plånboken, skriver IF Metall-medlemmen Andreas Köhler.

Arbetsgivarna: Kraven är för höga

Arbetsgivarna: Kraven är för höga

Varken Industriarbetsgivarna eller Trä- och möbelföretagen tycker att Facken inom industrins lönekrav är rimliga. ”Vi betraktar världen ur olika perspektiv.”

Dagens Arbetes poddar Lyssna på de senaste avsnitten

Arbetarrörelsens hitlåt från förr

Arbetarrörelsens hitlåt från förr

När den svenska arbetarrörelsen växte fram var Ungdomsmarschen hiten nr 1. En sång som då slog både Internationalen och Arbetets söner, och som sjöngs på alla möten.

Hej Socialdemokrat! – här är den indragna vallåten från 1968

Hej Socialdemokrat! – här är den indragna vallåten från 1968

1968 fick Socialdemokraterna 50,1 procent av rösterna i riksdagsvalet. Men det var knappast tack vare kampanjlåten ”Hej Socialdemokrat!”. Kalle Lind berättar.

Den bortglömda Linje 2-sången

Den bortglömda Linje 2-sången

Lyssna på Linje 2-sången från kärnkraftsomröstningen 1980. Dagens Arbetes reporter Jonas Nordling har grävt i arkivet – och pratat med linje 2-generalen.

Facket och näringslivet vill se snabbare grön omställning

Facket och näringslivet vill se snabbare grön omställning

Det största hindret för den gröna omställningen är att beslutsfattare och allmänhet inte tror att den kommer att kunna genomföras. Lyssna på podden med Marie Nilsson, Svante Axelsson och Helle Klein.

Fackets starka motstånd mot nazismen

Fackets starka motstånd mot nazismen

Författaren Anna-Lena Lodenius gästar Dagens Arbete Historia. Tillsammans med Harald Gatu och Helle Klein utforskar hon hur arbetarrörelsen hanterat högerextremismen historiskt. Författaren Mats Wingborg ger en nutida internationell utblick.

Facket och flyktingarna

Facket och flyktingarna

Svenska facken smugglade flyktingar, pengar och information under andra världskriget. Norska motståndsmän fick bo i ett hus i centrala Stockholm under täckmanteln att de var grafiska ombudsmän.

Hoten mot de svenska industrijobben

Hoten mot de svenska industrijobben

Svensk basindusti exporterar 90 procent av produkterna. Så hur drabbas Sverige när länder som USA vill rädda sina egna industrijobb? Och hur går det med den gröna omställningen när energikrisen slagit till?