Industriarbetarnas tidning

Fransk lag ska hindra företagsflykt

19 november, 2013

Skrivet av Anna Trenning-Himmelsbach

NedläggningarNedläggningar Continentals uppsägningar av tusentals arbetare i Frankrike 2010 var olaglig, säger en domstol. Nu lovar landets regering att det ska bli svårare att lägga ner lönsamma industrier. Men de närmast berörda är skeptiska.

Det här innebär Florange-lagen

  • Ett företag, som vill lägga ner en lönsam fabrik i Frankrike, måste leta efter någon som vill ta över fabriken.
  • Löntagarna ska också få information om nedläggningen för att själva kunna ge ett bud på verksamheten.
  • Om arbetsgivarna inte följer lagen riskerar de böter på omkring 250 000 kronor för varje anställd som förlorar sitt jobb, och att betala tillbaka offentliga bidrag.
  • Lagen omfattar bara företag med minst 1 000 anställda, och gäller inte om nedläggningen är nödvändig för att hela bolaget ska överleva.
  • Lagen kritiseras från facken för att inte vara tillräckligt sträng. Arbetsgivarna tycker precis tvärtom.  

Över tre miljoner  industrijobb

  • Totalt finns 25 miljoner löntagare i Frankrike.
  • Omkring 3,2 miljoner av dem arbetar inom industrisektorn.
  • Mellan 2000 och 2010 försvann 717 000 industrijobb.
  • En del av minskningen förklaras med större andel inhyrd arbetskraft, och att företagen lägger ut service på entreprenad. Men minskningen fortsätter. Under 2012 blev industri­jobben 29 400 färre. 

Hur man ska kunna stoppa nedläggningen av vinstgivande fabriker är ett omdiskuterat ämne i Frankrike. Ofta anklagar facken stora koncerner för att agera utifrån kortsiktiga kapitalintressen.  Så var till exempel fallet när den tyska däckfabrikanten Continental beslutade att stänga sin fabrik i det lilla samhället Clairoix i centrala Frankrike. 

Arbetarna demonstrerade dagligdags och bråkade högljutt. Emellanåt gick det ganska våldsamt till. De anställda var helt övertygade om att deras fabrik var lönsam. 

Men ägaren backade inte. 2010 stängdes fabriken och 1 100 personer förlorade sina jobb. 

Tre år senare ger arbetsdomstolen de anställda rätt. De ska ha ett extra skadestånd.  

Continental hänvisade till att omsättningen hade minskat under 2008. Men för att göra ekonomiska uppsägningar i Frankrike måste företagets eller koncernens framtid vara hotad. Här handlade det bara om en tillfällig nedgång, och företaget hade inga ekonomiska problem, säger domstolen. 

Därför sades alltså de anställda upp utan giltigt motiv. 

Även om Continental har överklagat är domen en seger för de anställda. 

– Symboliskt är det viktigt, säger Xavier Mathieu, som är aktiv inom facket CGT och hade arbetat hos Continental i 23 år. 

Han berättar att en minoritet av de uppsagda har nya fasta arbeten i dag. Resten hankar sig fram med a-kassa eller småjobb. Själv har han inlett en osäker karriär som skådespelare. 

– Man kan tyvärr inte tvinga en arbetsgivare att återanställa folk. Dessutom är ju fabriken borta. 

Gång efter annan har franska politiker lovat att förhindra att sådana här historier upprepas. Nyligen antog också Nationalförsamlingen en lag, som tvingar stora företag att leta efter någon som vill ta över, när de vill lägga ner produktion som går med vinst. Annars blir det dryga böter. Men facken hade önskat att man gick ännu längre för att stoppa onödiga nedläggningar. 

Mathieu Xavier är skeptisk till om straffen är tillräckligt avskräckande för mäktiga företagsgrupper. 

– Jag tvivlar på att det hade gjort någon skillnad för oss. Vi hade ju behövt ett domstolsbeslut som stoppade uppsägningarna innan de verkställdes, säger han. 

Den nya lagen kallas för ”Florange-lagen” efter en annan grupp arbetare, som också har fört en intensiv kamp för jobben. 

Det är de anställda vid ArcelorMittals stålverk i samhället Florange i nordöstra Frankrike. 

Under de senaste åren har det knappt gått en vecka utan att man har hört talas om en spektakulär aktion från ”les Mittals”. De har blockerat tåg- och vägtrafik, gått till fots till Paris, organiserat stora picknickar och otaliga demonstrationer. 

Men tidigare i år kom det definitiva beslutet om att masugnarna, som de ville rädda, släcks ner. 

Deras kamp har ändå inte varit lönlös. Företagsledningen har lovat att göra stora investeringar för att säkra en framtida kallbearbetning av stål, och staten ska öppna ett nytt stålforskningscentrum i samhället. 

Och så får alltså Florange ge namn åt en ny lag.  Det var nämligen här som François Hollande lovade att han skulle förbjuda nedläggningar av lönsamma industrier. Men det var innan han blev statschef.  

I dag säger regeringen att ett sådant förbud skulle strida mot den grundläggande rättigheten till fri företagsamhet. 

Det är därför lagen i stället ålägger arbetsgivaren att leta efter en köpare. 

För anställda hos ArcelorMittal uppfattas Florange-lagen nästan som ett hån.  

– Ja, den är ju helt tömd på sitt ursprungliga innehåll. Antagligen för att mäktiga arbetsgivare utövar påtryckning, säger Jacques Minet, som har jobbat med kallbearbetning sedan 1981, och är ombud för facket CFDT. 

Du kanske också vill läsa…

Franska gruv­arbetare kan få skadestånd

Franska gruv­arbetare kan få skadestånd

I Frankrike kan de som har jobbat med farliga ämnen få skadestånd för att de är oroliga för att bli sjuka. 731 franska gruvarbetare har fått stöd för sina krav i Högsta Domstolen.

Franska facket tar strid mot GE

Franska facket tar strid mot GE

General Electric lovade att skapa 1000 nya jobb i Frankrike. I stället blir det tvärtom. Facken är ursinniga.
”Företaget drivs av rent finansiella intressen”, säger ombudet Philippe Petitcolin.

Bilarbetarna rasar mot chefernas lönelyft

Bilarbetarna rasar mot chefernas lönelyft

Chefstjänstemännen på Renault höjde sina löner med närmare 16 procent i fjol. Arbetarna fick nöja sig med 1,4 procent, vilket facket hävdar var en reallönesänkning. Nu kämpar man för ett rejält lyft under 2019.

Djurpark på hjul

Djurpark på hjul

En skränande häger, en tolv meter hög elefant. Kugghjulen och vajrarna som driver djuren i franska Nantes är lika viktiga som den fantasifulla ytan. DA har besökt ett semestermål som är motsatsen till Disney World.

832 franska arbetare stämmer Goodyear

832 franska arbetare stämmer Goodyear

Däcktillverkaren Goodyear lade ner sin fabrik i franska Amiens för fyra år sedan. Nu har fler än 800 arbetare stämt bolaget inför arbetsdomstolen. De hävdar att stängningen var olaglig och kräver höga skadestånd.

Peugeot bantar personalen med ny arbetslag

Peugeot bantar personalen med ny arbetslag

Bilföretaget Peugeot blir först med att använda den omdiskuterade nya arbetslagen för att göra sig av med tusentals anställda. En ny paragraf gör det möjligt med ”avtalsenligt avtalsbrott” utan att visa att det behövs av lönsamhetsskäl. De franska facken är splittrade i frågan.

Franska fack splittrade om Macrons nya lag

Franska fack splittrade om Macrons nya lag

Den franska fackföreningsrörelsen är oenig om president Macrons nya arbetslag, som han anser ska öka tillväxten och minska arbetslösheten. Militanta CTG har utlyst generalstrejk på tisdag, medan andra fack är förstående till åtminstone en del av lagförslagen.

Franska arbetare minerar sin fabrik

Franska arbetare minerar sin fabrik

Arbetarna på en fransk underleverantör till Renault och Peugeot har förstört maskiner och hotar att spränga sin fabrik. Aktionen är en protest mot att de franska biljättarna lagt ut produktion utomlands. Nu vädjar de till den nye presidenten om hjälp.

Därför går det så vilt till i Frankrike

Därför går det så vilt till i Frankrike

De hotar att spränga fabriken eller håller sina direktörer fångna. Franska industrihistorien är full av vilda konflikter. Dagen­s Arbete listar några från 2000-talet och söker svaret på frågan: varför?

Kämpaglöd i arbetarnas reggaevideo

PARIS. Krisen slår hårt, men skapar också nya former av solidaritet. Det säger franska arbetare, som har gjort musik för att hålla kampviljan vid liv. ”De har närt oss… men ni ska veta vad vi har gett tillbaka… Vårt svett, vår hälsa…” Till reggae-toner berättar franska arbetare om hur de har kämpat för sina jobb. […]

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.

Arbetsmiljöveckan

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

21 oktober är det Skyddsombudens dag. DA frågade tre ombudsmän från tre fackförbund hur de tänker uppmärksamma dagen.

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

I över 15 år har Lotten Loberg varit den enda åklagaren i landet som arbetat heltid med arbetsmiljöbrott.
Nu när hon gått i pension tar ingen över hennes arbete på heltid.

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Skyddsombudet Momodou Lamin Sanneh har 75 fackliga utbildningar i bagaget. Men han är fortfarande hungrig på kunskap.

Dagarna då livet förändrades

Dagarna då livet förändrades

”Jag upprepar allt ännu en gång i huvudet. Har vi missat något?” Regionala skyddsombudet Linda Forså skriver om när uppdraget att arbeta med vår säkerhet tog en ny vändning, och om att äntligen få fika i samma rum som andra människor.

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Tre av tio skyddsombud har funderat på att avsäga sig sitt uppdrag på grund av svårigheter med att utföra det. Det visar en undersökning som Dagens Arbetsmiljö har gjort bland skyddsombud i industrin.

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Fyra år efter att lagen skärptes – nu handlar mer än var tredje larm från skyddsombud om den psykosociala arbetsmiljön, visar en unik kartläggning från Dagens Arbetsmiljö.

Sätter stopp för smittan

Sätter stopp för smittan

Tredje året som skyddsombud ställs Jesper Johansson inför en oväntad fråga: Vad kan han göra för att hjälpa arbetskamraterna under en pågående pandemi?