Nu måste vi skapa ett hållbart Sverige

”Just in time”-filosofin har gällt såväl inom sjukvård och omsorg som i industrin. Det har gjort oss onödigt sårbara, skriver DA:s chefredaktör Helle Klein.

”Digitalisering för framtiden är viktigt, men det är inte allt”

Peter Larsson om att grundläggande kunskaper kommer att behövas även i framtiden.

Foto: Madeleine Andersson.

Med morsan som jobbarkompis

Dilemmat På vägen till kontrollrummet möter du pappa, syrran och en kusin. Lunchen liknar närmast ett släktkalas, och det är ju trevligt. Eller kan det bli problem?

11 procent

I genomsnitt är så många av de anställda på en arbetsplats släkt med en eller flera personer. På små orter är siffran högre.

Släkt- eller familjerelationer är extra vanligt inom industrin, visar rapporten Släktband på arbetsplatsen: omfattning, erfarenheter och strategier.

 Allra vanligast är det bland ugnsoperatörer, processoperatörer i pappersindustrin och bland ingenjörer och tekniker inom gruvteknik.

”Svårt att dra gränsen”

dilemmat-kerstin-westin_svKerstin Westin, forskare vid Umeå universitet

Det finns olika åsikter om ifall det är bra eller dåligt med släktrelationer på jobbet, visar vår studie Släktband på arbetsplatsen. Vissa arbetsgivare tycker att det är ett smidigt sätt att rekrytera och är stolta över att ha flera generationer hos sig. Det visar att de är ett attraktivt företag. Om någon till exempel har sin mamma på jobbet blir hon dessutom som en extra arbetsledare. Om ungen inte sköter sig fixar mamman det.

Problemet är att det kan vara svårt att dra en gräns mellan hemmet och arbetet. Om det blir kris i de privata relationerna, hur blir det då på jobbet? Risken är att man tar med privata problem till arbetet, och hemma sitter man kanske och pratar jobb.”

”Det finns många risker”

dilemmat-rickard_burmanRickard Burman, svetsare på Nibe i Markaryd och regionalt skyddsombud på IF Metall

”Om familjemedlemmar jobbar i samma arbetslag påverkar det dem som inte är med i familjen. Det blir lätt att man pratar om släktkalaset som man var på i helgen eller vad man såg på tv i går. Det kan ge en öppen stämning fast risken är att det blir slutet i stället, om de som inte ingår i familjen utesluts ur samtalet.

Det kan nog vara svårt i relationen inom familjen också. Tänk om man inte är riktigt nöjd med den andres arbetsinsats.

Det är inte heller lämpligt att någon är arbetsledare över en familjemedlem för då kan andra börja misstänka att familjemedlemmen har fördelar.”

”Lättare att förstå varandra”

dilemmat-jonas_mosskin_frisvJonas Mosskin, leg. psykolog organisationskonsult

”Att arbeta tillsammans med familjemedlemmar är en av de äldsta organisationsformerna som finns. Det har många fördelar. Det är ofta lätt att förstå varandra eftersom man känner till varandras världar, men det kan uppstå problem. Det är lätt att vi har outtalade förväntningar på familjemedlemmar. Därför kan man bli besviken på ett sätt som man inte blir gentemot andra kollegor. Eller så beter vi oss för hårt mot familjemedlemmar i vår feedback på jobbet.

Lösningen är ofta att reda ut oklarheter och tala om farhågor och förhoppningar. Att våga prata om det som är svårt är nästan alltid vägen framåt när det gnisslar på jobbet.”

Foto: Madeleine Andersson.

Foto: Madeleine Andersson.

Två gånger Elserth på bruket

På Iggesunds bruk finns ingen ”din mamma jobbar inte här”- lapp över diskbänken.

– Vissa tycker väl att man borde klippa navelsträngen, säger Eric Elserth med ett skratt.

Han och hans mamma, Mona Elserth, har jobbat ihop i 15 år. För att det ska funka är det viktigt att man får vara en egen person på jobbet, tror de.

– De äldre kollegorna visste ju vem jag var långt innan jag började, eller de trodde att de visste i alla fall, säger Eric Elserth.

Som barn kan man bli dömd på förhand utifrån sina föräldrar.

– Lyckligtvis är morsan bra på sitt jobb. Det har säkert gynnat mig, men det kan vara en belastning också för man får krav på sig.

Självklart händer det att jobbarkompisarna skämtar om att de har två Elserth i kontrollrummet, och det är helt okej.

– Om jag glömmer att plocka undan kaffekoppen kan jag själv skoja om att mamma får ta den, säger Eric Elserth.

Fast det skulle aldrig hända, försäkrar Mona Elserth. Hon försöker att vara på samma sätt mot Eric som mot sina andra kollegor. Det kan vara lite av en balansgång ibland och det är viktigt att man klarar att bemöta sitt barn som en vuxen, tror hon.

– Bete dig inte som att du står över och vet mer, tipsar hon.

När Eric började jobba på bruket överlät hon inskolningen åt kollegorna.

– Det tror jag var bra, både för hans skull och för min. Jag skulle säkert ha ställt högre krav på honom än jag gör på andra, säger hon.

Inte nog med att Mona och Eric Elserth arbetar tillsammans, de bor dessutom grannar.

– Vi är vana vid att vara nära men ändå ha vårt eget. Det är kanske därför det funkar så bra på jobbet, säger Eric Elserth.

Läs mer: Dilemmat

CHARLIE OLOFSSON

Vad tycker du?

Håll god ton, håll dig till ämnet och skriv gärna kort.

Läs mer från Dagens Arbete:

Så fungerar de nya reglerna

DA guidarUnder coronakrisen har regeringen både lättat på reglerna för att få ersättning och höjt beloppen för den som uppfyller villkoren från a-kassan. Följ DA:s guide för att ta reda på vilken ersättning du har rätt till.

Arbetsrätten

Så kan las ändras – detta säger parterna

Nästa måndag presenterar regeringens utredare sina förslag på hur las kan förändras. SVT har tagit del av dem redan nu – och varken fack eller arbetsgivare är nöjda

1

Kerstin får gå när jobben ska räddas

Nästa vecka kommer utredningens förslag på hur las ska ändras. Det finns en oro för att de fasta jobben ska bli mindre trygga. Men i coronakrisens spår är det som vanligt. De med osäkra anställningar blir av med jobbet först.

Så ser ditt anställningsskydd ut

DA REDER UTSå ser anställningstryggheten ut i dag för visstidare, för inhyrda – och för den som chefen tycker är besvärlig. Här är förändringarna som politiker, fack och arbetsgivare vill se.

LO-tappet

Kan krisen bli ett lyft för facket?

CoronaeffektenI flera år har fackförbunden brottats med sjunkande organisationsgrad. Så kom en annan kris. Nu rapporterar flera förbund om medlemmar som strömmar till.

Joachim Dagerud på Mälarplast. Foto: Lina Larsson

"Jag trivs just här"

ÖGONBLICKETKlockan är 16.08 på Mälarplast AB i Eskilstuna.

Illustration: Josephine Skapare

Får chefen neka min semester?

Fråga om jobbet | LedighetHar arbetsgivaren skyldighet att ge en orsak till varför en semesteransökan avslås, eller räcker det att bara säga nej?

”Petters och Saras död skapar inga rubriker”

KRÖNIKAPandemin har fått oss att verkligen bry oss om varandra. Bra! Samtidigt får det mig att tänka på en annan, ständigt bortglömd epidemi – drogdöden, skriver Pappers ordförande Pontus Georgsson.

Ladda ner senaste e-DA här!

Dagens Arbete finns som gratis e-tidning. Här finns också ett sökbart arkiv två år bakåt, du når lätt våra inlästa reportage och kan länka till spännande vidareläsning. Här kan du ladda ner appen.

Krisstöd

”Klokt och moget av Volvo”

AB Volvo drar tillbaka aktieutdelningen. Ett moget och klokt beslut av ägarna, tycker facket.

7

SKF-facket befarar varsel

SKF delar hellre ut pengar till aktieägarna än att söka statligt stöd till permitteringar. Nu väntar varsel om uppsägningar, befarar facket.

1

Stora aktieutdelningar ger indraget krisstöd

Inget statligt krisstöd till företag som gör stora aktieutdelningar. Det beskedet från Tillväxtverkets generaldirektör Gunilla Nordlöf kom på torsdagen.

1

Regionala skyddsombud

”Skyddsombud behövs i kris”

KRÖNIKADet är minst sagt upp­rörande att de, mitt under pågående coronakris, meddelar att de tänker rösta nej till förslaget att låta de regionala skydds­ombuden komma in på fler arbetsplatser, skriver IF Metalls ordförande Marie Nilsson.

Ingen utökad tillträdesrätt för regionala skyddsombud

TillträdesrättRegeringens förslag om att ge regionala skyddsombud rätt att komma in på arbetsplatser där facket inte har några medlemmar kommer att röstas ner. Flera partier går i dag samman för att stoppa förslaget.

1

”Det är de små arbetsplatserna som behöver oss”

Regionala skyddsombud är oroliga över utvecklingen. Vad blir steg två, frågar de sig. Och kommer Arbetsmiljösverige monteras ner ytterligare?

”Jag har fått lära mig att ha tålamod”

Martin Gunnarsson är smålänningen som vill pröva nya sätt att värva medlemmar till IF Metall, och som med åren lärt sig att lugna ner sig lite.

”Lediga veckor kan jag vara med bandet”

PROFILENÄr det roligt att spela gitarr? Det ville Eki Kumpulainen ta reda på i sina tonår i Skutskär. Svaret ledde honom upp på scen och ut i världen med bandet Demonical.

”Bra Karl-Petter, men ta ett steg till”

DebattJag saknar fortfarande en tydlighet från LO:s styrelse om turordningsreglerna i las, skriver Jan-Olov Carlsson, IF Metallklubben på Volvo Lastvagnar Umeå.

Nödår, strejker, slit – och äventyr

ArbetarhistoriaHur var det att vara arbetare för hundra år sedan? Med usel lön, eländiga villkor och en polis som sköt skarpt. DA:s Pontus Ohlin hittar ett gammal­t brev och söker svar.

Efter coronan

Marie Nilsson, förbundsordförande IF Metall. Foto: Ylva Bergman

”Staten bör ta en del av kostnaden för kompetens­utveckling”

DEBATTStaten bör kunna subventionera kompetenshöjande insatser i samband med korttidsarbete, skriver IF Metalls ordförande Marie Nilsson.

”Passa på att utbilda de anställda”

Korttidspermitterade bör få utbildning. Bättre det än att folk går hemma och bygger altaner, säger förre Metallordföranden Göran Johnsson.

Gravid? Risk att du förlorar pengar

Väntar du barn och har ett riskfyllt jobb? Då kan du bli förbjuden att jobba – och förlora inkomst. Det hände Sandra Ekholm i Oxelösund.

De ska vända gubbtrenden i skogen

Få kvinnor jobbar i skogen – så har det sett ut länge. Men ett nystartat maskinlag utanför Sollefteå kan ändra på det.

Coronakrisen

”Det får inte bli en falsk trygghet”

Världsdagen för arbetsmiljöVad händer om du jobbar på ett USA-ägt företag som kräver munskydd för alla, åtta timmar om dagen? I Kristianstad fick skyddsombudet Susanne Alekova handskas med det.

Jesper Johansson är tjugosex år och har varit huvudskyddsombud i mer än två år. Foto: Åke Ericson

Sätter stopp för smittan

Nya risker.Tredje året som skyddsombud ställs Jesper Johansson inför en oväntad fråga: Vad kan han göra för att hjälpa arbetskamraterna under en pågående pandemi?

Smittskydd i fokus när Volvo drar igång igen

Svensk fordonsindustri startar upp sin produktion i mindre skala. På Volvo powertrain i Köping har montörer som varit permitterade i fyra veckor börjat komma tillbaka till jobbet.

Här jobbar ­skiftarbetarna 40 procent

KORTTIDSAVTALPå Skåpafors händer inte mycket. Först stoppade man produktionen, sedan fick alla skiftarbetare gå hem. Men Pappersavdelningens ordförande Ulrik Jörback är ändå optimistisk. – Vi brukar klara oss även i lite sämre tider.

1

Repstopp i gruvan mitt under coronakrisen

ArbetsmiljöBajamajor till entreprenörerna. Dygnet-runt-arbete för att minska smittan. Zinkgruvan har reparationsstopp – mitt i coronatider. Hundra man extra befinner sig innanför grindarna.

Coronakrisen – dag för dag

TidslinjeAllt hände så fort. Här kan du följa utvecklingen när det nya coronaviruset spreds över världen. Vilka konsekvenser det fick, och fortfarande får, med ett särskilt fokus på svensk industri.

”När jag spelar finns bara här och nu”

PROFILENFlöjten och orkestern tar Maina Bejefalk till platser och tillfällen som hon annars inte skulle få uppleva – som kronprinsessans bröllop.

Hämta mer

Jag förstår DA använder cookies enbart för att läsa av besöksstatistik. Läs mer om vår integritetspolicy här​. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du insamlandet av din IP-adress.