Industriarbetarnas tidning

Krönikor är personligt hållna texter. Åsikterna är skribenternas egna.

Utan mall – men med många minnen

12 maj, 2017

Skrivet av

Carl Linnaeus är musikjournalist, författare och förläggare.

Hallå där Carl Linnaeus, som är aktuell som ny krönikör i Dagens Arbete. Hur känns det att börja skriva för oss?

Carl Linnaeus skriver också regelbundet i olika musiktidningar, bland annat Sweden Rock Magazine. Debuterade som författare 2013 med Den osminkade sanningen hårdrocksbandet Kiss. Läs hans första krönika i Dagens Arbete här.

– Jättespännande! Jag har skrivit om musik i många år, bland annat krönikor i ett Kiss-fanzine, Destroyer. Det här blir samma sak, fast det blir i ett bredare sammanhang.

Berätta lite om dig själv.

– Jag är en göteborgare som kom i kontakt med hårdrock genom tidningen Okej på 1980-talet. Sen började jag spela i band och köra taxi och tänkte bli rockstjärna, men det lyfte ju aldrig det där så då får man skriva om musik i stället. Nu jobbar jag som musikskribent, författare och förläggare.

Vad kommer dina krönikor att handla om?

– Jag har ingen mall för vad jag tänker skriva – men populärkultur och hårdrock. Om varför hårdrocken bidrar till ditt välmående, till exempel.

Ge mig ett minne från ett möte med någon av hårdrocksgiganterna.

– Det var kul att sitta med Gene Simmons i Kiss när han plötsligt ber mig att känna på hans hår för att bevisa att det inte är en peruk.

– Vissa artister är inte vana vid att få obekväma frågor, som Dave Mustaine i Megadeth. Efter vår intervju gnällde han i fransk radio över att jag försökt splittra hans band. Så kan det gå om man är för nyfiken.

 

Kommentera

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Det kan dröja en stund innan din kommentar publiceras. Dela gärna artikeln så kan fler delta i debatten! E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Industrin och klimatet

Från alger i barnpooler till rening av tungmetaller

Från alger i barnpooler till rening av tungmetaller

Algodlingen på bakgården vid Bäckhammars pappersbruk blev framgångsrik. Nu har algerna renat metaller på Boliden – och forskarna vill satsa i stor skala.