Industriarbetarnas tidning

En bra chef kan lita på personalen

25 november, 2013

Skrivet av

REPORTAGELyhörd. Rättvis. Tydlig. Ödmjuk. Inte vara konflikt­rädd. Ha tålamod och självkännedom. Kunna ge och ta kritik. Ligga steget före. Vara en av oss, men ändå inte för mycket kompis. Hur vill vi att vår chef ska vara? Dagens Arbete åkte till Hässleholm för att få svar.

Mats Hanssons tankar om ledarskap

  • Var ödmjuk och våga se vad du gör för fel.
  • Var ärlig.
  • Behandla alla lika.
  • Se till att alla får ta ansvar. Då växer de.
  • Ansvar kan bara delegeras om alla vet sin roll och vet vilka befogenheterna är.
  • Skapa arbetsgrupper vid till exempel investeringar. Låt dem som berörs vara med och påverka. Chansen är stor att investeringen blir bättre och det går fortare att komma i gång med den nya maskinen.•
  • Samma sak vid omorganisation. Skapa delaktighet. När anställda tänker på och engagerar sig i mer än bara det ordinarie arbetet utvecklas både de och organisationen.
  • Ge så mycket information som möjligt om allt som händer.

För tio år sedan gick Mats Hansson ”ronden” på tryckeriet varje dag. Han kontrollerade och såg till att allt blev rätt. Gjorde räddningar och styrde upp. I dag tar han en vända genom prepress, tryckeri och binderi av helt andra anledningar.

– Jag tittar inte ens på jobben för jag vet att det inte behövs. Jag har ett annat syfte, ett mer socialt, säger Mats Hansson, vd på tryckerierna Norra Skåne Offset och Norra Skåne Rotation i Hässleholm.

– Jag vill att vi ska vara mer som ett gäng som ska ro det här i hamn tillsammans.

Ska man ro tillsammans måste chefen lämna ifrån sig årorna. Men det går inte att bara släppa och hoppas att någon annan ska ta upp dem och hålla fart och kurs. Sånt tar tid. Och hur bra det går är helt och hållet chefens ansvar.

Mats värjer sig.

– Jag tycker inte om ordet chef. Jag vill hellre se mig som en ledare som försöker utveckla och leda min personal.

Han känner samma sak inför titeln vd. Han tar gärna ansvaret och gillar utmaningarna som rollen innebär. Men vd … nej han är Mats.

Så när vi kliver in i binderiet, för att höra hur de anställda tycker att en chef ska vara, blir han glad. Det första Lotta Tengnäs säger är:

– Jag tänker nog inte på att han är vd.

Att han är tillgänglig och pratar med dem varje dag är viktigt.

– Han är inte den som sitter på sitt kontor. Han vet vad vi sysslar med, fortsätter Lotta.

– Nej, han är ju inte nån som går förbi bara i nån jäkla kostym, lägger Carolin Wikström till.

Vi ska höra mer om vad personalen säger, men först backar vi tiden. Mats Hansson hade jobbat i den grafiska branschen i 18 år när han sökte jobb som faktor på Norra Skåne Offset. Efter bara några år blev han sätterichef, senare tryckerichef och numera också vd.

När han ser tillbaka på sin tid som ledare sammanfattar han den med att han har jobbat för att slippa vara chef.

– Jag har försökt vända det till att fler ska ta ansvar. Att de ska våga fatta beslut utan att vara rädda för att om det blir fel så åker de på en ”snyting”.

Så uttrycker han det, men det brukar kallas att man som ledare ska skapa förutsättningar för delegering och utveckling.

Förr var det ingen som tog eget ansvar i produktionen för det var chefens uppgift. Och det var som om någon byggt murar mellan prepress, tryck och binderi. Hade något blivit fel hos prepress och det upptäcktes på tryckeriet så körde de på ändå för ”det var inte deras problem”.

Mats ville flytta ansvaret och befogenheterna neråt, från mellanchefer till dem som gör jobbet.

Och då är vi tillbaka vid årorna igen.

Om Mats bara hade släppt på kontrollen och lagt över ansvaret på personalen utan att ge dem rätt förutsättningar hade det gått åt pipsvängen. Ekan hade tappat fart, kanske mest gått i cirklar. Aldrig kommit in i hamn.

– Jag fick ta små steg. Jag fick till exempel börja med att prata med operatören och be honom ringa kunden om där var någon fråga, i stället för att jag skulle göra det.

I dag är alla mellanchefer utom en borta. Personalen har ansvaret för att jobben som görs blir bra. Mats litar på att det fungerar och han vet att han direkt får veta om det är något som kräver att han går in och fattar beslut.

– När man känner att man kan lita på att de anställda tar ansvar, då växer de också i sig själva. Då behöver vi ingen pekpinne.

Ett nytt nummer av tidningen Akademikern far genom falsmaskinen. Kalle Håkansson går just på eftermiddagsskiftet i binderiet. Han tycker det är bra att många mellanchefer är borta.

– Absolut. Det är onödigt med alla dessa chefer. Ju mer ansvar man får själv, desto roligare blir jobbet.

Så hur ska en bra chef vara? Lotta Tengnäs, Fredrik Andersson och Carolin och Tomas Wikström tycker det är svårt att svara på, men räknar till slut upp några egenskaper:

En chef ska inte se ner på sina anställda, en chef ska vara tydlig och stå för sina beslut, ska inte vara konflikträdd, inte vara för mycket kompis, ska vara lyhörd och ha tålamod.

En chef måste ha stor insikt om sig själv, och det tror jag inte att alla har.

– En chef måste ha stor insikt om sig själv, och det tror jag inte att alla har. Man måste vara ödmjuk som chef även om man är stark, säger Carolin.

– Man måste kunna erkänna när man har fel, tillägger klubbordförande Fredrik.

En bra chef får personalen att trivas, visar att han litar på att de kan sitt jobb och ger dem ansvar och befogenheter.

– Trivs man på jobbet blir man noggrannare. Man känner en större ansvarskänsla, säger Tomas.

I tryckeriet står Jonas Persson, Fredrik Svensson och Göran Holmberg vid pressen där nya plåtar just har monterats. De fyller på listan över egenskaper en chef bör ha: Lyhörd, vara till för alla, kunna ge och ta kritik, klara av alla människor, vara tydlig och hela tiden ligga steget före.

De håller med i Mats beskrivning av att de har fått mer ansvar i takt med att mellancheferna försvunnit. Det har blivit mer slimmat.

– En stor del av det där är att man vill sänka kostnaderna också, säger Fredrik.

Men de föredrar att ha det som det är nu framför en ledning som är inne och pillar i allt och lägger sig i.

– Då blir det bara fel till sist, säger Fredrik.

– Då vågar man inte ta de beslut man måste ta. Allt tar längre tid, säger Göran.

Visst är ekonomin med i bilden. Att mellancheferna är borta sparar pengar. Men ekonomin är bara ena delen av ledarskapet, säger Mats.

– Jag ska se till att företaget går med vinst. Men jag måste också driva en verksamhet där folk vill vara med och driva den framåt.

Det där kolliderade nog förut, tror han. Då togs besluten på en annan nivå. I dag är alla mycket mer inblandade i allt som rör företaget.

– Jag ville skapa en organisation som är tydlig. Där alla vet sin roll. Det kräver tydlighet, att alla vet sina befogenheter och sitt ansvar.

– Jag hoppas att alla känner att de är en del av företaget, att var och en är lika viktig som alla andra.

Johan Larsson, lektor inom hälsofrämjande arbetsliv vid högskolan i Gävle, tipsar om ledarskap: ”En chef måste genuint tro på delaktighet”

Du kanske också vill läsa…

”En chef måste genuint tro på delaktighet”

Johan Larsson är lektor inom hälsofrämjande arbetsliv vid högskolan i Gävle. Han har studerat vad som kännetecknar framgångsrika chefer och deras ledarskap.

Får min chef ställa den frågan?

”Får chefen fråga när jag tänker gå i pension?”, undrar en läsare. Jurist Henric Ask om vad som gäller.

Hur ska jag stoppa mobbningen?

Hur ska jag stoppa mobbningen?

”Hur kan jag stoppa mina arbetskamraters mobbning av vår arbetsledare?” undrar en läsare. Psykologen Jonas Mosskin reder ut frågan.

Chefen håller inte sitt ord

Chefen håller inte sitt ord

Redan innan jag skrev på anställningsavtalet sade jag till chefen att jag kommer att behöva ledigt några dagar på grund av planerad semester och att jag annars inte kan ta jobbet. Chefen sade då att det kommer lösa sig. Men senare fick jag höra av chefen att det inte är säkert att ledigheten blir beviljad. Vad gör man?

Vad kan jag göra åt min chef?

Min chef bedömer våra arbetssökande utifrån stereotypa fördomar. Hur gör man för att ta upp det på ett bra sätt? Psykologen Jonas Mosskin svarar.

”Öppna ögonen, chefer!”

”Öppna ögonen, chefer!”

Gräl, gliringar, spydigheter. Vad ska man göra när det inte går att dra jämnt med kollegan? Det är viktigt att snabbt plocka upp småtjafs innan det blir svåra konflikter, säger skyddsombuden Joacim Carlsson och Roger Johansson.

Kan min elaka chef få sparken?

Kan min elaka chef få sparken?

Min chef är aggressiv och kränkande och får mig och även andra på arbetsplatsen att må dåligt. Vad krävs för att en arbetsgivare ska få en varning? DA:s expert Henric Ask svarar.

Vad får chefen fråga?

Vad får chefen fråga?

Du sitter på en jobbintervju och frågorna haglar: Tänker du skaffa barn? Är du homosexuell? Har du med dig utdraget från belastningsregistret? Vi har koll på vad du måste svara på.

När chefen skapar dålig stämning

När chefen skapar dålig stämning

Ni är få på jobbet och ingen vågar säga emot. Hur får man stopp på otrevligheterna? Vi bad tre experter om råd.

Får jag spela in grälet med chefen?

Får jag spela in grälet med chefen?

Jag har försökt påtala brister på jobbet. Nu straffar chefen mig, skäller ut mig och ger mig skulden för alla problem. Jag har köpt en diktafon för att spela in våra samtal i hemlighet. Bryter jag mot lagen om jag gör det?

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.

Facket: Här förväntar sig folk löneökningar

Facket: Här förväntar sig folk löneökningar

På Skandinaviska byggelement går fabriken för högtryck, trots coronakris.

Arbetsmiljöveckan

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

21 oktober är det Skyddsombudens dag. DA frågade tre ombudsmän från tre fackförbund hur de tänker uppmärksamma dagen.

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

I över 15 år har Lotten Loberg varit den enda åklagaren i landet som arbetat heltid med arbetsmiljöbrott.
Nu när hon gått i pension tar ingen över hennes arbete på heltid.

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Skyddsombudet Momodou Lamin Sanneh har 75 fackliga utbildningar i bagaget. Men han är fortfarande hungrig på kunskap.

Dagarna då livet förändrades

Dagarna då livet förändrades

”Jag upprepar allt ännu en gång i huvudet. Har vi missat något?” Regionala skyddsombudet Linda Forså skriver om när uppdraget att arbeta med vår säkerhet tog en ny vändning, och om att äntligen få fika i samma rum som andra människor.

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Tre av tio skyddsombud har funderat på att avsäga sig sitt uppdrag på grund av svårigheter med att utföra det. Det visar en undersökning som Dagens Arbetsmiljö har gjort bland skyddsombud i industrin.

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Fyra år efter att lagen skärptes – nu handlar mer än var tredje larm från skyddsombud om den psykosociala arbetsmiljön, visar en unik kartläggning från Dagens Arbetsmiljö.

Sätter stopp för smittan

Sätter stopp för smittan

Tredje året som skyddsombud ställs Jesper Johansson inför en oväntad fråga: Vad kan han göra för att hjälpa arbetskamraterna under en pågående pandemi?

Arbetsrätt Striden om las

Kommer regeringen att lyssna på LO:s nej?

Kommer regeringen att lyssna på LO:s nej?

Fredagens besked från Svenskt näringsliv och PTK ställer frågan: Kan regeringen driva igenom en ny arbetsrätt trots att LO har sagt nej till förslaget? skriver DA:s reporter Rasmus Lygner.

LO säger nej till förslaget om ny arbetsrätt

LO säger nej till förslaget om ny arbetsrätt

En enig LO-styrelse säger nej till las-förslaget. ”Det gav allt för mycket makt åt arbetsgivarna”, säger GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Välj förnuftet framför fundamentalismen

Välj förnuftet framför fundamentalismen

Dra tillbaka utredningsförslaget och låt parterna förhandla igen efter avtalsrörelsen utan politiska hot, skriver DA:s chefredaktör Helle Klein.

”Industri­arbetare behöver ett starkt anställningsskydd”

”Industri­arbetare behöver ett starkt anställningsskydd”

Industriarbetare styr ju inte marknaden, dollarkursen eller virusspridningen, skriver Håkan Wågvi.

Las-förhandlingarna återupptas

Las-förhandlingarna återupptas

För två veckor sedan kraschade las-förhandlingarna – nu återupptas de. Tidigast på fredag ska fack och arbetsgivare lämna besked.

Släpp laghotet – förhandla vidare om las

Helle Klein: ”Både fack och arbetsgivare har varit tydliga med att det inte är mer tid de behöver utan mindre av politiskt tvång.”

”Är inte politisk strejk en aktuell kampmetod?”

”Är inte politisk strejk en aktuell kampmetod?”

Utredningsförslaget kan inte tillåtas bli lag. I den kampen måste hela arbetarrörelsen ställa sig på rätt sida, skriver IF Metall-klubbens styrelse på AB Volvo i Umeå.

Wennemo: Det blir en komplicerad avtalsrörelse

Wennemo: Det blir en komplicerad avtalsrörelse

Risk att en redan krånglig avtalsrörelse blir nu ännu krångligare, tror Medlingsinstitutets Irene Wennemo.