Industriarbetarnas tidning

DA:s bilder visas i Västerås

27 januari, 2009

Onsdagen den 4 februari slår Västerås konstmuseum upp dörrarna för Dagens Arbetes fotoutställning Da Capo. Inviger gör Aftonbladets kulturredaktör, författaren Åsa Linderborg.
– Våra Sverigebilder har blivit en fantastisk succé, säger DA:s bildredaktör Göran Widerberg.

Utställningen hade vernissage på Arbetets museum i Norrköping i maj 2007. Sedan har utställningens drygt 70 bilder vandrat vidare och visats i Sundsvall, Växjö, Göteborg och Halmstad.

Nu är turen kommen till Västerås där utställningen kommer att hänga fram till den femtonde mars.

– Sedan kommer utställningen att gå vidare till Stockholm och galleri Kontrast i mitten av maj, berättar Göran Widerberg.

Under hösten väntar sedan Borås och Ronneby.

Temat för utställningen är ett Sverige i förändring och utställningen har också underrubriken ”Sverige i tiden 1997-2007”.

Alla bilderna har varit publicerade i Dagens Arbete genom åren och här återfinns några av svensk samtidsfotografis mest namnkunniga fotografer som Anders Petersen, Lars Tunbjörk, JH Engström, Nina Korhonen, Kent Klich.

Utställningens fotografer återfinns också i fotoboken Da Capo som i fjol fick utmärkelsen God svensk bokkonst.

I Västerås anordnas också ett par seminariekvällar under rubriken ”Min bild av Sverige”.

Först ut är kommunalrådet i Västerås, Roger Haddad, den 11 februari. En vecka senare, den 18 februari, är det författaren och samhällsdebatören Göran Greider som med avstamp i Da Capo-utställningen ger sin bild av Sverige.