Industriarbetarnas tidning

”Den här luckan måste täppas till”

18 december, 2014

Skrivet av Harald Gatu

Element sixElement Six i Robertsfors sparkar hela personalen och låter ett bemanningsföretag köra fabriken fram till nedläggningen. Var och en av de 120 uppsagda får 100 000 kronor som plåster på såren.

– Företaget gör precis som de vill. Det här är inget annat än en modern form av slaveri. säger Ingrid Hanke, verkstadsklubbens ordförande.

Avgångsvederlaget betalas bara ut om man inte tar semester eller är sjuk mer än två veckor fram till sista anställningsdagen, den 30 juni. Även den som tar ut föräldraledighet eller studieledighet under det kommande halvåret riskerar att missa avgångsvederlaget.

– Det är så fräckt att man saknar ord. Här har många gett sitt yttersta för företaget under många år och sköter man sig inte sista tiden då får man inga pengar. Det visar vilka arbetsgivare vi har att göra med.

Gårdagens centrala förhandling mellan Teknikarbetsgivarna och IF Metall förändrade ingenting av företagets inställning. De uppsagda erbjuds visstidsanställning i bemanningsföretaget Konsultia.

Arbetsgivarna hänvisade till teknikavtalets KFF, alltså den kollektivavtalade förstärkta företrädesrätten. Ingrid Hanke är besviken på att det är går att göra på det viset. 

Enligt avtalet gäller ”inga begränsningar mot inhyrning av arbetskraft från bemanningsföretag under den tid beslutet om nedläggning eller flytt verkställs”.

– Just den paragrafen hänvisade teknikföretagen till. Men avtalet skrevs ju inte med tanke på att man skulle kunna sparka hela personalen och sedan hyra in de man ville under tiden man lägger ner.

– Den här luckan måste täppas till i nästa avtalsrörelse, anser Ingrid Hanke.

– Nu får de en handplockad personalstyrka med 14 dagars uppsägningstid. 

Dagens Arbete har sökt företaget för en kommentar.

Sjuka Samhall

HR styr allt men slipper ta ansvaret

HR styr allt men slipper ta ansvaret

Dagens Arbetes Elinor Torp om en yrkesgrupp som bestämmer allt mer, utan att behöva stå till svars. Det visar sig inte minst i granskningen av Samhall.

Frågetecken kring Samhalls desinfektionsmedel

Frågetecken kring Samhalls desinfektionsmedel

I ett helt år har Samhall använt desinfektionsmedel som de anställda tillverkar själva. Om medlet inte hanteras rätt fungerar det inte. Richard Fredriksson, regionalt skyddsombud, kräver att Samhall plockar bort medlet.

Coronasmittade städade skola – ”en lek med människors liv”

Coronasmittade städade skola – ”en lek med människors liv”

Emilia städar på en skola i Mellansverige och blev nyligen sjuk i covid. Här berättar hon med egna ord.

Samhalls vittnen – fler röster från hela landet

Samhalls vittnen – fler röster från hela landet

”Det finns inget människovärde kvar överhuvudtaget.” Det skriver en av alla anställda på Samhall. Medarbetare och chefer från norr till söder hör av sig för att berätta om situationen på det statligt ägda företaget.

Hon vill skydda de oskyddade

Hon vill skydda de oskyddade

Maj-Len är allas Maj-Len, den Samhall­städarna vänder sig till när de inte orkar mer. Men ibland säger även hennes kropp ifrån.

Samhall struntar i smittan

Samhall struntar i smittan

Människor i riskgrupp städar äldreboenden, mataffärer och gym. Utan skydd. Lyssna på det inlästa reportaget om Samhalls städare, som glömdes bort i pandemin.

Samhall – från stiftelse till bemanningsbolag

Samhall – från stiftelse till bemanningsbolag

Samhall har förändrats mycket genom åren. Konflikten mellan uppgiften att erbjuda personer med funktionsnedsättning ett meningsfullt och utvecklande arbete och kraven på lönsamhet har präglat verksamheten under senare år.

Dagens Arbete granskar Samhall

Dagens Arbete granskar Samhall

Statsägda Samhall får miljarder varje år för att utveckla människor med funktionshinder. Men idag styr affärerna.
Kunden är i fokus och medarbetarnas hälsa sätts på spel, särskilt under pandemin. Många är rädda. Men flera väljer nu att vittna.