Industriarbetarnas tidning

”Det du beskriver är direkt olämpligt skrivet”

18 mars, 2019

Marcus Uggeldahl, säkerhetschef på DA:s tidigare säkerhetsbolag Avarn, är sparsam med kommentarer runt fallet med Helle Klein:
– Vi pratar i regel inte om kunder som vi har haft eller kommer att ha, säger han till Expressen.

Har du förståelse för att Helle Klein kände ett obehag i den här situationen?
– Som jag precis sa så kommenterar vi inte frågor rörande tidigare kund eller kunder som vi kommer att ha, eller har.

Du har varit vän med livvakten på Facebook. Där har han bland annat lagt upp en bild på sig själv i bar överkropp där han håller i ett svärd, han skriver att ”Sverige är infekterat och infiltrerat, att det kan bli krig, att ”vi är duktiga krigare”?

– Det du beskriver är direkt olämpligt att skriva och inget som går i linje med vår värdegrund men det finns många anledningar till att man kan ha kontakt i sociala medier. Det innebär absolut inte att man sympatiserar med dessa, vill jag understryka.

Har du som chef och Facebookvän agerat mot din kollega med tanke på vad han skrivit och lagt upp?

– Detta är kopplat till personalärende så det kan jag tyvärr inte kommentera. Men det jag kan säga är att vi har en policy som beskriver hur vi ska agera på sociala medier.

Är den här händelsen en enskild företeelse eller har ni problem med anställda på Avarn som uttrycker sig på det här sättet?

– Det vill jag tyvärr inte kommentera. Vi har en policy som säger hur vi ska agera på sociala medier som jag uppgav för dig. Vi har även en etisk kod som säger att vi ska agera med hänsyn, ärlighet och respekt.

En kommentar till “Det du beskriver är direkt olämpligt skrivet

  • Sedan när får en arbetsgivare agera mot sina anställda för vad som skrivs på sin fritid? Såvida man inte pratar om sin arbetsgivare såklart.

Kommentera

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Det kan dröja en stund innan din kommentar publiceras. Dela gärna artikeln så kan fler delta i debatten! E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.