Industriarbetarnas tidning

Astra Zeneca vägrar betala – trots AD-dom

7 augusti, 2013

En anställds förslag gjorde att Astra Zeneca kunde producera mer medicin. Men företaget vägrade att betala den anställde mer än 20 000 kronor i ersättning. Trots att facket vunnit i domstol vägrar Astra Zeneca fortfarande att öppna plånboken.

Dagens Arbete har tidigare skrivit om mannens förslag som lämnades in redan 2006. Strax därefter började företaget att tillämpa hans idéer. Förslaget var en ny metod att skrapa bort pulver som fastnar på kanterna i de stora behållarna med substans.

Mannen fick till att börja med 20 000 kronor i ”uppmuntringspeng” från företaget. Efter det utlovade företaget, bland annat i ett mail till mannen, att utvecklingsavtalets belöningsmodell skulle tillämpas. Detta trots att avtalet sagts upp några månader tidigare.

Utvecklingsavtalet innebar bland annat att ett förslag skulle ersättas med den summa som motsvarar halva första årets vinst, minus kostnaderna.

I domen skriver Arbetsdomstolen att Astra Zeneca är skyldigt att tillämpa bestämmelserna om ersättningen i utvecklingsavtalet.

IF Metalls förbundsjurist, Darko Davidovic, säger att han är besviken på Astra Zenecas ovilja att betala.

– Det är bedrövligt. Det går inte att skriva tydligare i en dom.

Mannen bör få en ersättning som är betydligt högre än de 20 000 han fått tidigare, säger Davidovic. Enligt en beräkning som gjordes för flera år sedan har mannen rätt till flera miljoner kronor i ersättning.

– Vi accepterar naturligtvis  domstolens domslut, säger Pia Wiséen Wernblom. Hon är Astra Zenecas ombud och  chefsjurist  på arbetsgivarorganisationen Industri- och kemigruppen.

Men facket och arbetsgivarsidan har olika syn på huruvida förslaget är beräkningsbart. Astra Zeneca hävdar att det inte går att räkna ut om och hur mycket företaget tjänat på förslaget.

En obegriplig hållning, säger anställda på Astra Zeneca. Det syntes tydligt när företaget anpassade maskinerna efter förslaget. Och det borde inte vara ett problem att räkna ut hur mycket mer medicin man får ut ur substansen i en behållare.

Företagets egna anställda var med och gjorde beräkningen som visade att mannen har rätt till en betydligt högre ersättning. Hur kommenterar du det?

– Det pågår en tvist. Jag vill inte uttala mig om det, säger Pia Wiséen Wernblom,

Vilka signaler tror ni att den här tvisten ger till de anställda? Hur påverkas deras kreativitet och vilja att komma med förslag?

– Den frågan får du ställa till Astra Zeneca. Jag är bara deras juridiska ombud. Personalpolitiska ställningstaganden kan jag inte yttra mig om.

Centrala förhandlingar mellan Astra Zeneca och IF Metall fortsätter senare i augusti.

Texten är korrigerad 14/8 2013.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.

Arbetsmiljöveckan

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

21 oktober är det Skyddsombudens dag. DA frågade tre ombudsmän från tre fackförbund hur de tänker uppmärksamma dagen.

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

I över 15 år har Lotten Loberg varit den enda åklagaren i landet som arbetat heltid med arbetsmiljöbrott.
Nu när hon gått i pension tar ingen över hennes arbete på heltid.

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Skyddsombudet Momodou Lamin Sanneh har 75 fackliga utbildningar i bagaget. Men han är fortfarande hungrig på kunskap.

Dagarna då livet förändrades

Dagarna då livet förändrades

”Jag upprepar allt ännu en gång i huvudet. Har vi missat något?” Regionala skyddsombudet Linda Forså skriver om när uppdraget att arbeta med vår säkerhet tog en ny vändning, och om att äntligen få fika i samma rum som andra människor.

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Tre av tio skyddsombud har funderat på att avsäga sig sitt uppdrag på grund av svårigheter med att utföra det. Det visar en undersökning som Dagens Arbetsmiljö har gjort bland skyddsombud i industrin.

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Fyra år efter att lagen skärptes – nu handlar mer än var tredje larm från skyddsombud om den psykosociala arbetsmiljön, visar en unik kartläggning från Dagens Arbetsmiljö.

Sätter stopp för smittan

Sätter stopp för smittan

Tredje året som skyddsombud ställs Jesper Johansson inför en oväntad fråga: Vad kan han göra för att hjälpa arbetskamraterna under en pågående pandemi?