”Jag läser på om dinosaurierna igen. Hur blev det så fel?”

Sågverksarbetaren och musikern Stefan Eriksson om hur blixtsnabbt vi människor lyckats förstöra så mycket omkring oss.

”Ett ohållbart arbetsliv visar sig vara samhällsfarligt”

Helle Klein, chefredaktör Dagens Arbete.

Läsarnas egna berättelser

”När det blåser som värst så ifrågasätter man sig själv”

Bild av stress och oro.

Foto: TT (Bilden är färgförändrad. Personen på bilden är inte samma som uttalar sig i texten.)

Christer jobbar på ett snabbväxande företag, där deltagande och närvarande chefer efterhand bytts mot sifferstyre och alltmer slimmad produktion. Nu har han fått nog.

Läsarna berättelser om när hjärnan tar stryk av jobbet

Efter reportaget Förr eller senare brister det samlar vi nu läsarnas berättelser om när den psykosociala arbetsmiljön fördärvar.

Sara: ”Alkoholen var en snabb men förödande fix”
Ylva: ”Man skvallrar inte på en arbetskamrat”
Ingrid: ”Jag gillar mitt nya tempo”
Sonja: ”Ta tag i den här arbetsgruppen, för den är inte frisk.”
Sofia ”Jag blev den tysta musen”
Clas:”Jag föll, jag kunde inte andas”

Läs också reportaget

”Förr eller senare brister det”

Men framgången har ett pris: Duktiga arbetare som år efter år överpresterat, men där de upp muntrande orden från en närvarande chef ersatts med ett centralstyrt arbete och frånvarande chefer.

”Jag jobbar på ett företag som vuxit sig ledande i sin bransch, som har god lönsamhet och där antalet anställda bara fortsätter att öka. Låter ju som en dröm. Inte sant?

Förr var jobbet relativt fritt, medarbetarna fick vara med att utveckla produkten, nu är det stort ansvar utan egentliga befogenheter att påverka.  Organisationen slimmas. Vi ska hela tiden prestera allt mer, med samma eller mindre resurser.

Företaget gör goda vinster, men investeringarna görs bara för att öka produktionen – inte främja medarbetarnas hälsa. Produktionsmål sätts inte längre lokalt utan i ett styrelserum någon annanstans. Siffrorna därifrån förvandlas i fabriken till en ohållbar verklighet: Kamrater som inte hinner gå på toaletten, en ökande olycksfallsfrekvens, ja listan kan göras lång.

Skyddsombuden har under de senaste två åren larmat ett antal gånger och på olika sätt om en arbetsmiljö som blivit allt sämre. Många nya medarbetare innebär en ökad arbetsbelastning på mer erfarna medarbetare utan att nya resurser tillsätts. Erfarna medarbetare som i arbetsrotationens namn hamnar, för dem, på helt nya arbetsplatser skapar oro, stress och ohälsa – de förväntas dessutom att prestera fullt ut direkt. Medarbetare som är fullständigt slutkörda redan innan de kommer till arbetet på morgonen eftersom de överarbetat under för lång tid.

”Nu hade vi fått nog. Vi kände att man inte lyssnade på oss. Att våra varningar och ord inte togs på allvar.”

För tre veckor sedan tröttnade skyddsombuden på situationen, och enades om att skriva en 6.6a (Begäran om föreläggande eller förbud, DA:s anm) tillsammans – den lämnades in till arbetsgivaren.

Kulturen mellan företag och fack har fram till dess varit relativt god, vi har värdesatt relationen och helheten framför paragraferna. Men nu hade vi fått nog. Vi kände att man inte lyssnade på oss. Att våra varningar och ord inte togs på allvar.

Tystnaden som följde var total i några dagar, sedan kallades fackordföranden in till platschefen för att förklara innehållet i skrivelsen. Företagsledningen förstod inte hur vi kunde tycka som vi tycker, vi fick höra att detta är så allvarligt att vi måste se över kommande investeringar här och kanske också använda produktionskapacitet i ett låglöneland.

”I dag kom jag till jobbet efter en vanlig natt med hjärtklappning, ångest, huvudvärk och sömnsvårigheter. Väl inne på fackexpeditionen tog det stopp.”

Ett skyddsombud har redan hoppat av sitt uppdrag eftersom hen inte klarar av pressen. Ett annat har mått så dåligt att hen tagit tillbaka anmälan. Företagsledningen förstår inte vad vi menar, det verkar som om man bestämt sig för att det inte är ohälsan (stress och annat) som är arbetsplatsens verkliga bekymmer, utan skyddsombudens 6.6a.

I dag kom jag till jobbet efter en vanlig natt med hjärtklappning, ångest, huvudvärk och sömnsvårigheter. Väl inne på fackexpeditionen tog det stopp. Tårarna rann, jag visste knappt vart jag var. Jag tog mig på stapplande ben hem och sitter nu här. Helt tom och helt slut.

Så tack återigen för en utmärkt artikel. Ibland när det blåser som värst så ifrågasätter man sig själv. Nu kan jag luta mig mot att jag inte är den enda som upplever ett uppskruvat arbetstempo och ökad ohälsa som ett stort växande problem på våra arbetsplatser.”

Fotnot: Christer är ett fingerat namn.

 

 

"Man ser inte människan utan fokuserar på vinst." Citatet kommer från DA:s enkät om psykosocial arbetsmiljö till huvudskyddsombud på 50 av Sveriges största industrier. Fler citat följer i texten nedan. llustration: Graham Samuels

Sjuk av stressen  

 

Läs mer: Stress/mobbning

Vad tycker du?

Håll god ton, håll dig till ämnet och skriv gärna kort.

Läs mer på samma tema:

Bilder av stress, oro och mobbning på arbetsplatsern.

”Jag blev den tysta musen”

Sofias berättelseSofia blev mobbad och utfryst, Clas blev utbränd, Christer sätter ned foten efter flera larm. Efter reportaget ”Förr eller senare brister det” samlar vi nu läsarnas berättelser om när den psykosociala arbetsmiljön fördärvar.  Vill du också berätta? Hör av dig till oss. 

1

”Jag vill göra någonting bra av det hemska”

Minnas egen historia handlar om sexuella trakasserier, hot och utfrysning. Nu vill hon omvandla såren till kraft. Läs Minnas och andras berättelser här.

Ingrid: ”Jag gillar mitt nya tempo”

Ingrids berättelse

1

Sonja: ”Ta tag i den här arbetsgruppen, för den är inte frisk”

Sonjas berättelse

”Jag föll, jag kunde inte andas”

Clas berättelse

Gunnel: ”Det var popcorn i huvudet”

Gunnels berättelse

Ylva: ”Man skvallrar inte på en arbetskamrat”

Ylvas berättelse

Sara: ”Alkoholen var en snabb men förödande fix”

Saras berättelse

Läs mer från Dagens Arbete:

Så hittar du ditt inre lugn

FRÅGA OM JOBBET | ÅTERHÄMTNINGAtt alltid känna sig stressad och inte gå ner i varv är farligt för hälsan. DA:s expert, psykologen Jonas Mosskin, ger sina bästa tips för att inte stressen ska ta överhand.

Skyddsombuden sågar arbetet mot stress

För mer än hälften av IF Metalls skyddsombud är viktigaste frågan att motverka stress och för hög arbetsbelastning. Men många av dem säger att den psykosociala arbetsmiljön på jobbet fortfarande är dålig.

Det nya Samhall

Minister mötte LO-fack om Samhall

Facken framförde hård kritik mot Samhall när näringsminister Mikael Damberg på torsdagen tog emot sex LO-förbund för att informera sig i frågan, efter Dagens Arbetes granskning i december.

2

Bosse sa nej till stressen

DA GRANSKAR.Samhall ska öka de anställdas effektivitet, färre ska göra samma jobb. Samtidigt ökar sjukskrivningarna bland arbetarna. Bosse blev ett offer för det uppdrivna tempot och stressen. Ekonomin rasade när han felaktigt skickades hem utan lön.

7

Samhall vill ha effektivare medarbetare

Nästan en person mindre på varje uppdrag, i snitt. Så ska Samhall komma tillrätta med den pressade ekonomiska situationen.

11

Arbetsmiljöveckan

De lyfter frågan om stress och mobbing

Gilla jobbetI dag anordnar organisationen Gilla jobbet en heldag i Stockholm på temat "Den hållbara arbetsplatsen". Bland ämnena finns mobbing, stress och konflikter på jobbet.

1

Nobelpriset förklarar faran med skiftarbete

Tre amerikanska forskare delar årets Nobelpris i medicin, för att det har förklarat vad som styr våra inre biologiska klockor. ”Äntligen” kommenterar professor Torbjörn Åkerstedtt, en ledande expert när det gäller hur skiftarbete påverkar hälsan.

1

Stress växande orsak till arbetsskador

ArbetsmiljöAllt fler GS-medlemmar skadas på grund av stress och bristande ledarskap och bara hälften tror att de klarar att jobba till pension, enligt GS nya arbetsmiljörapport.

Fick arbetsskada godkänd efter 40 år

Mannen utsattes för höga halter lösningsmedel i jobbet på 70-talet. Försäkringskassan ville inte godkänna hans besvär som en arbetsskada, men kammarrätten ger mannen rätt.

3

Ökat tryck på själslig skyddsrond

ArbetsmiljöDen psykosociala arbetsmiljön har inte prioriterats på Bonniers stora tryckeri i Akalla. Men nu ska själen få sin egen skyddsrond.

Slutspurt i avtalsrörelsen

”Långa ledigheter anses väldigt värdefullt”

Enligt Torbjörn Åkerstedt, som länge forskat kring orsaker till stress och störd sömn, finns det bara skiftscheman som är mer eller mindre dåliga.

2

Föreskriften om psykosocial arbetsmiljö

"Det krävs friska arbetsplatser för att nya jobb ska skapas"

DebattVåra arbetsplatser måste ”stress-saneras” för att nya jobb ska kunna skapas. Och arbetsmiljöverkets föreskrift kan bli ett viktigt hjälpmedel i detta arbete. Det skriver elva forskare i ett debattinlägg.

5
"Man ser inte människan utan fokuserar på vinst." Citatet kommer från DA:s enkät om psykosocial arbetsmiljö till huvudskyddsombud på 50 av Sveriges största industrier. Fler citat följer i texten nedan. llustration: Graham Samuels

Nu ska arbetsgivaren ha koll på jobbstressen

För första gången måste arbetsgivarna ha koll på hela arbetsmiljön. Nu har LO tagit fram en vägledning för hur skyddsombud ska jobba enligt föreskrifterna.

1

"Det lönar sig att göra något åt problemen"

Forskaren Malin Lohela Karlsson arbetar med att få arbetsgivarna att inse att stress och mobbning jobbet också kostar pengar för företagen.

Workers Memorial Day

Global manifestation mot död och stress på jobbet

I går kväll klämdes en arbetare på SSAB ihjäl av en travers. I dag, på Workers Memorial Day, hålls en tyst minut för honom och miljoner andra som årligen dör av arbetsrelaterade olyckor eller sjukdom. Men i dag är också världsdagen för förebyggande arbetsmiljöarbete. Årets tema: stress.

1

DA granskar Afa Försäkring

”Försäkringen har blivit en återvändsgränd”

Debatt"Det som skapades för att underlätta möjligheten att få ersättning har nu blivit en försäkring där ansvaret trollas bort", skriver författaren Börje Eriksson och forskaren Töres Theorell i ett debattinlägg.

4

"Låt den inte ligga och samla damm"

DebattFöreskriften mot psykisk ohälsa hade kanske inte behövts om arbetsgivarna redan idag arbetat enligt Arbetsmiljölagen. Nu uppmanar jag fack och anställda att arbeta enligt den – för hälsans skull, skriver konsulten Lennart Steen.

1

Nu får själen sin egen skyddsrond

ArbetsmiljöPå SSAB i Borlänge klarar man sedan tidigare av buller och ryggont - nu ska man ta sig an stressen och mobbingen på allvar.

När jobbet skadar själen

Lasse orkade inte mer

När jobbet skadar själenLasse blev sjuk av jobbet - men han dog hemma i sin egen garderob. Dagens Arbete och Atlas förlag ger ut en bok om ett självmord som skakat om svenskt arbetsliv. Läs eller lyssna till ett utdrag ur boken.

11

”Vi latar oss för lite”

KrönikaHjärnforskaren Agneta Sandström om att att utbrändheten ökar i vårt supereffektiva samhälle: "Schemalägg inaktivitet i ditt liv!"

89

När hjärnan tar stryk

”Förr eller senare brister det”

Sjuk av stressenDagens Arbetes granskning visar att stressen sprider sig på de svenska industrigolven, många klagar på en alltmer slimmad organisation. Samtidigt fokuserar allt fler företag på den psykosociala arbetsmiljön.

9

Ta tempen på ditt jobb

BildspelVi har listat faktorer som avgör om jobbet ska fungera för alla - och gjort ett bildspel om stress och mobbning.

 20 år av tystnad – lång väg till skydd för själen

TidslinjeSå har de psykosociala arbetsmiljöfrågorna hanterats sedan 1994, då Sverige som första land i Europa införde regler på området.

Så gör Norge – steg för steg

UtblickI motsats till Sverige har Norge tydliga gränser för vad man får stå ut med och inte på en arbetsplats.

2

När olyckan dröjer sig kvar

DilemmatSaad Fares lurade döden på jobbet - men han fick ärr i själen, fick utbrott och hade svårt att sova. Doktorn sade post-traumatiskt stress (PTSD), men inte försäkringsbolaget. DA:s experter berättar vad PTSD är och hur man kan bota den.

Har du slangrat på sistone?

DA-läsarnas egna ordHjärnforskaren Agneta Sandströms uppmaning om att ”lappstirra” tog minst sagt skruv. Läsarna svarade med en hel ordlista.

2

"De kränkta måste kunna få skadestånd"

DebattArbetsgivare måste kunna krävas på skadestånd om de inte följer reglerna för att förebygga mobbning på arbetsplatsen. Dessutom måste facket kunna driva ärendet centralt om det lokala facket inte gör något. Det skriver Maria Steinberg på Örebro universitet.

12

”Vi måste gå en rond för själen”

GästkrönikaDet kan verka svårt att göra en psykosocial skyddsrond, men det behöver det inte vara. Skyddsombudet Camilla Falk i Oxelösund ger DA:s läsare en handfast manual.

Hämta mer

Jag förstår DA använder cookies enbart för att läsa av besöksstatistik. Läs mer om vår integritetspolicy här​. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du insamlandet av din IP-adress.