Industriarbetarnas tidning

Sveaskog avbröt samarbete

22 januari, 2015

Skrivet av Marie Edholm

I våras godkände Sveaskog att Kalix Skogstjänst använde SC Skogstjanst SRL för arbete på Sveaskogs mark, trots att företagets f-skattesedel drogs in ett halvår tidigare. Det var en miss i hanteringen, säger Sveaskog till Dagens Arbete.

Då hade företaget inga skatteskulder, men i september upptäckte Sveaskog obetalda skatteskulder och meddelade Kalix Skogtjänst att entreprenören inte längre fick arbeta åt Sveaskog.

På Sveaskogs fråga svarar Kalix Skogstjänst och deras revisorer att entreprenören inte har använts i arbete åt Sveaskog i år.

Sveaskog har inte för avsikt att anlita Kalix Skogstjänst under 2015 eftersom de inte uppfyller kraven på ekonomisk stabilitet. Beslutet har inget med uppgifterna i Dagens Arbete att göra.

Under Sveaskogs totalt 62 fältkontroller av Kalix Skogstjänsts arbete i år har inga brister upptäckts.

Skiftarbetets fram- och baksidor

Het näthandel ger helgskift

Het näthandel ger helgskift

Näthandelns uppsving under 2020 ledde till många timmar övertid på DS Smith i Värnamo. Nu har de infört ett nytt helgskift för att hinna med – och över 200 sökte jobben.

”Mycket man måste ha koll på”

”Mycket man måste ha koll på”

August Wieser gick i första kullen på pappersarbetarutbildningen på Polhemsskolan i Gävle. Nu har han fått jobb, och behovet av kompetent arbetskraft inom pappersindustrin är fortsatt stort. Men nu tar utbildningen paus – på grund av för få sökande.

Det är något med natten i gruvan

Det är något med natten i gruvan

När kroppen ska sova som djupast dricker vi kaffe och hjälps åt, skriver DA:s nya krönikör, musikern och gruvarbetaren Johan Airijoki.

Lämnade skiftarbetet – efter två missfall

Lämnade skiftarbetet – efter två missfall

Skiftarbetet gjorde att Nadine Dabo mådde dåligt.
Efter två missfall jobbar hon nu dag och väntar barn.

Så kan nattjobbet bli mer  hälsosamt

Så kan nattjobbet bli mer hälsosamt

Att arbeta flera nätter i rad tär på kroppen. Forskare i Norden har nu vägt samman sina studier. Skiftarbete är ännu sämre för hälsan än vad man tidigare trott.

Måste jag jobba på julen i år igen?

Måste jag jobba på julen i år igen?

Kan samma skiftlag jobba under julen flera år i rad? Juristen Henric Ask svarar.

Julkort från fabriken

Julkort från fabriken

Hur är det att arbeta på julen när alla andra är lediga? DA besökte Rottneros bruk och pratade julskift och traditioner.

Högtryck på Getinge – nu jobbar de tvåskift

Högtryck på Getinge – nu jobbar de tvåskift

Vissa permitteras, andra sägs upp. Men på medicinteknikbolaget Getinge i Solna kan de anställda lugnt räkna med att de får behålla jobben.