Industriarbetarnas tidning

Så maxar du lusten – till träning

24 mars, 2016

Har träningen kommit av sig sen nyår? Rivstarter efter nyår håller sällan särskilt länge. Vår reporter Erik Ignerus väljer knep för att få till träningslusten.

Anmäl dig till något

Crawlkurs eller Vansbrosimningen. En lokal löptävling eller ett maraton i någon storstad. Välj något som känns roligt och anmäl dig. Sikta gärna högt, ta något dyrt eller jobbigt. Plötsligt har du något att se fram emot, och är tvungen att träna.

Hitta likasinnade

Träningen blir roligare om man är fler. Och det blir svårare att säga nej om någon står och väntar. Dra med dig din partner på promenader och cykelutflykter. Eller häng på den hurtiga jobbarkompisen. Bättre samtal än vid bardisken utlovas.

Börja lugnt

Rivstarter efter nyår håller sällan särskilt länge. Är målet att komma i gång och hitta lusten är det bättre att börja lugnt. Spring aldrig längre än att du vill göra om det dagen därpå. Sträva efter regelbundenhet snarare än snabba resultat. När du tränar regelbundet kan du utmana dig själv mer.

Erik Ignerus är reporter på Dagens Arbete och längtar efter grusfria landsvägar och vattentemperaturer över 15 grader.

Kommentera

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Det kan dröja en stund innan din kommentar publiceras. Dela gärna artikeln så kan fler delta i debatten! E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Sjuka Samhall: Fackets roll

Samhallanställda känner sig svikna av facket

Samhall­anställda känner sig svikna av facket

År efter år betalar medlemmarna in pengar till facket. Men när jobbet gör dem sjuka finns ingen där. Samhalls vittnen berättar hur fackförbunden slutat agera i arbetsmiljöfrågor.

”LO kan inte göra så jädra mycket”

”LO kan inte göra så jädra mycket”

Nu kommer krav på ett fack för Samhalls anställda, men LO:s avtalssekreterare Torbjörn Johansson anser att det snarare är politikerna som måste ta ett större ansvar.

”Vi måste ta till oss av kritiken och göra mer”

”Vi måste ta till oss av kritiken och göra mer”

Vi har utbildningar för förtroendevalda och skyddsombud. Vi har både lokala och centrala förhandlingar. Men det räcker inte, skriver IF Metalls Susanne Östh.

GS: Eget Samhallfack får mindre tyngd

GS: Eget Samhallfack får mindre tyngd

LO-förbunden behöver varandras kompetens för att på bästa sätt stötta Samhalls anställda, skriver Tony Berggren, GS.

”Var är ni i debatten om Samhall?”

”Var är ni i debatten om Samhall?”

Facken som Samhall har avtal med lyser med sin frånvaro när det kommer till att stötta skyddsombuden lokalt. Var är ni i den här frågan? skriver regionala skyddsombudet Richard Fredriksson på Fastighetsanställdas förbund.

”Jag är så arg på att facket inte agerar”

”Jag är så arg på att facket inte agerar”

Magnus hade det så stressigt på jobbet att han inte orkade längre. Då blev sambon Catharina svårt sjuk i Covid. Nu kämpar de för att komma vidare.

Marie Nilsson, IF Metall: Vi slänger inte ut någon

Marie Nilsson, IF Metall: Vi slänger inte ut någon

Vi måste ta till oss av kritiken, säger IF Metalls ordförande Marie Nilsson om den besvikelse på facket som anställda på Samhall gett uttryck för.

De utsatta på Samhall behöver fackets stöd

De utsatta på Samhall behöver fackets stöd

Anställda på Samhall vittnar om att fackförbunden gör för lite för att hjälpa dem. Som en röd tråd i berättelserna från Samhallgolvet kommer facket in, fackets svek, skriver DA:s Elinor Torp.

Skapa ett Samhallfack

Skapa ett Samhallfack

Alltför många Samhallarbetare far illa. Det är en politisk skandal men också en facklig, skriver DA:s chefredaktör Helle Klein.