Industriarbetarnas tidning

”Det ser ju skrämmande ut”

10 december, 2017

Skrivet av

Samhalls vd Monica Lingegård säger i en intervju med SVT:s Rapport att hon kommer att agera på och följa upp Dagens Arbetes uppgifter om elektronikåtervinning och granatdemontering på Samhall.

– För mig är det viktigt att följa upp vad det är för uppdrag och i den mån vi ser att det inte är en relevant arbetsmiljö, så kommer vi att agera. Jag kommer att följa upp det, säger hon till SVT.

Tidigare har Monica Lingegård sagt till Dagens Arbete att Samhall inte gör den typen av jobb:

– I veckan åkte vi förbi en stor återvinningscentral som vi jobbade med för tio år sedan och då sa vår marknadsdirektör att det där har vi lämnat. När man tittar så förstår man att där ska vi inte vara, har hon sagt.

När SVT visar Dagens Arbetes bilder från elektroniksortering säger Monica Lingegård:

– Det ser ju skrämmande ut men jag vågar påstå att om det här inte är ett bra jobb, då kommer vi att avsluta det, säger hon.

Monica Lingegård kommenterar även de stigande sjuktalen där hon menar att sjuktalen sjunkit det senaste året.

– All fakta som vi tittar på, som vår egen medarbetarundersökning, visar tydligt att medarbetarnöjdheten aldrig någonsin varit bättre än just nu, säger Monica Lindegård.

Några timmar efter SVT:s intervju kommer nya besked angående elskrotsorteringen och granathanteringen:

Efter att ha tittat närmare på dessa arbetsplatser så ser vi att en grundlig uppdragsgranskning utan anmärkningar har gjorts tillsammans med både kunden och facklig organisation. Medarbetarna är också nöjda med arbetsuppgifterna. Därför ser vi ingen anledning till att vidta ytterligare åtgärder.

Kommentera

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Det kan dröja en stund innan din kommentar publiceras. Dela gärna artikeln så kan fler delta i debatten! E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.