Industriarbetarnas tidning

Samhalls vd vill träffa LO-facken

30 januari, 2018

Samhalls vd Monica Lingegård ska nu på fredag träffa en rad LO-förbund för att diskutera de problem som lyfts fram av DA:s granskning.

– Positivt att Samhall vill föra en dialog, säger Ann-Marie Stenberg Carlsson som samordnar LO:s Samhallgrupp.

Samhalls vd Monica Lingegård har bett om att få träffa LO:s Samhallgrupp.  Företagets pressavdelning säger att man tagit initiativet för att man vill höra mer om den kritik som framförts från en rad fackförbund, bland annat GS och IF Metall.

Efter DA:s granskning av Samhall har näringsminister Mikael Damberg krävt att det statliga företaget ska föra en dialog med facket. LO:s Samhallgrupp har också träffat ministern för att ge sin bild av problemen i företaget. Frågan om situationen på Samhall har även lyfts i riksdagen.

Ann-Marie Stenberg Carlsson är ombudsman på LO och samordnar LO:s Samhallgrupp. Hon säger att hon har förväntat sig att företaget skulle vara öppet för dialog i det här läget.

– Vi har ju lyft frågor med Damberg och nu vill vi lyfta de samma med företaget. Det gäller arbetsmiljön och andra problem, säger hon.

Vad förväntar du dig av mötet?

– Det är svårt att veta, men vi ser det som positivt att Samhall vill träffas och föra en dialog kring de problem som finns. Vi hoppas förstås också att komma fram till en lösning.

I dag tisdag håller Samhall möte med  sitt företagsråd och sin centrala arbetsmiljökommitté, där de olika fackförbunden finns representerade.

Kommentera

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Det kan dröja en stund innan din kommentar publiceras. Dela gärna artikeln så kan fler delta i debatten! E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.